Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt pomoči na Salomonovih otokih

Otok Guadalcanal

Salomonovi otoki v jugozahodnem Pacifiku, vzhodno od Nove Gvineje, približno tri ure leta iz Brisbana v Avstraliji, je ena izmed najrevnejših držav v Oceaniji. To je deloma posledica etičnih spopadov, v katerih je bila v veliki meri uničena infrastruktura držav, nazadnje leta 1998. Večina originalnega prebivalstva na Salomonovih otokih živi zelo enostavno življenje brez tekoče vode ali elektrike.

Leta 2009 je podjetje Geberit v celoti financiralo dva podprojekta in jih izvedlo v sodelovanju z mednarodno agencijo za pomoč ADRA ter u veliko podporo Mika Horna in njegovega Pangaea tima.

V osnovni šoli, ki se nahaja na obali oceana (Babaca Village School) je inštaliran blok stranišč in prh, nov sistem za oskrbo z vodo s pomočjo črpalke, cevovodi in vodni rezervoarji plus dva kilometra dolg cevovod za dovajanje sveže vode. V bolnišnici v notranjosti države (New Tenabuti Clinic) smo zgradili bloki stranišč s štirimi straniščnimi školjkami - s splakovanj z vedri v skladu z lokalnimi pogoji - ter dve prhi in nov sistem rezervoarjev za odpadno vodo.

Prebivalci vasi, osebje bolnišnice in šolski otroci so bili poučeni o osnovni higieni in porabi vode. Poleg tega smo ustanovili komite za vodo in zdravje, ki nadzira in zagotavlja trajnost.