Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt pomoči v Ekvadorju

Colegio Pomasqui, Quito

Colegio Pomasqui je državna šola za okoli 1.000 učencev, ki se nahaja v središču kraja Pomasqui na severnem koncu pokrajine Quito na približno 2.600 metrov nadmorske višine. Oskrba s čisto pitno vodo je eden največjih izzivov za prihodnost Quita, kajti po eni strani s topljenjem ledenikov izginja vse več zbiralnikov sveže vode, po drugi pa nikjer v celotnem severnem delu Ekvadorja ni obratov za obdelavo odpadne vode.

Pred prihodom Geberitovega tima je obstajala osnovna sanitarna oskrba s petimi stranišči za deklice in sedmimi za dečke. Vendar pa to še zdaleč ni zadostovalo za potrebe vedno večjega števila šolarjev. Odpadna voda je neobdelana odtekala v reko Monjas, ki je bila pred leti glavni vodni vir v Pomasquiju. Vsako splakovanje je porabilo okoli deset litrov pitne vode

Geberit je sodeloval s fundacijo SEMBRES pri spodbujanju naprednega razmišljanja in ekološko učinkovitih rešitev na področju sanitarnih inštalacij. Osredotočili smo se na področja varčevanja z vodo, recikliranja in obdelave vode ter izgradnjo obrata za prečiščevanje vode s pomočjo trsja in ohranjanja virov pitne vode. Poleg tega smo se osredotočili na senzibiliziranje prebivalcev za okoljske vidike, izobraževanje in nenenhno usposabljanje.