Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Razgibana zgodovina - fascinantna perspektiva

Od družinskega posla do javnega podjetja

Podjetje Geberit je aktivno že več kot 140 let. Zgodbo u uspehu podjetja Geberit so oblikovale tako izjemne osebnosti kot tudi inovativnost, partnerstvo, strokovna znanja in izkušnje, zanesljivost in težnja po kakovosti bivanja – vrednote, ki jim bomo ostali zvesti tudi v prihodnosti.

Christian Buhl nasledi Alberta M. Baehnyja na mestu predsednika uprave 1. januarja 2015.

Geberit prevzame finski Sanitec Group, vodilno evropsko podjetje na področju sanitarne keramike. Skupna vrednost transakcije, objavljene oktobra 2014, je 1,29 milijarde švicarskih frankov. Najbolj zveneča imena podjetja Sanitec Group so znamke Keramag, Ifö, Kolo, Allia in Pozzi-Ginori.

V Rušah je bila prirejena slovesnost ob otvoritvi nove tovarne.

Prelomna slovesnost ob širitvi Geberitovega logističnega centra v Pfullendorfu je bila prirejena aprila 2015. Novi prostori bodo na voljo za uporabo spomladi 2017.

Geberit je kot eden od sponzorjev švicarskega paviljona sodeloval na sejmu Expo Milano.

V okviru socialnega projekta je osem vajencev namestilo popolne sanitarne prostore za Osnovno šolo Cottonlands v Južni Afriki.

Večje novosti na trgu v letu 2015:

 • Pršna kanaleta Geberit CleanLine
 • Geberit AquaClean Mera
 • Serija kopalnic Keramag Smyle
 • Tipki za daljinsko aktiviranje splakovanja Geberit tip 01 in tip 10
 • Enota za higiensko splakovanje Geberit


Od leta 2014 imajo vse Baltske države (Estonija, Latvija in Litva) svoja predstavništva Geberita.

Nemški proizvodni obrati v Pfullendorfu, Langenfeldu in Liechtensteinu so prvič pridobile certifikat za upravljanje z energijo ISO 50001.

Geberitovo proizvodno podjetje v Villadoseju (Italija) obratuje na površini 6600 m2, zagnali pa so tudi tretjo proizvodno linijo za odvodne cevi Silent-PP. Zgradili so še zunanje skladišče s površino 20000 m2¬¬ ter novo parkirišče za tovornjake in osebne avtomobile.

Albert M. Baehny je 31. decembra odstopil s položaja generalnega direktorja, njegov stol pa je zasedel Christian Buhl.

Na trg smo lansirali naslednje nove izdelke:

 • Podometni splakovalniki in aktivirne tipke Omega
 • Stenski pršni odtok
 • Sanitarni element Geberit Monolith Plus
 • Aktivirna tipka Sigma70
 • Talna WC-školjka Geberit AquaClean Sela

Številne stavbe, opremljene z izdelki Geberit, tudi v letu 2014 zajemajo vrsto arhitekturnih biserov. Spodaj je le ožji izbor:

 • Znanstveno in tehnološko mesto Avic, Nandžing (Kitajska)
 • Hotel Victory Therme Erding (Nemčija)
 • Muzej fundacije Louis Vuitton, Pariz (Francija)
 • Finančna četrt kralja Abdullaha, Riad (Savdska Arabija)
 • Markthal, Rotterdam (Nizozemska)
 • Glavna postaja in sedež Avstrijskih zveznih železnic, Dunaj (Avstrija)

Geberit praznuje 50-letnico podometnih splakovalnikov z vrsto posebnih dejavnosti in dogodkov. Ti vključujejo gala dogodke, kamor so v znak zahvale povabljene stranke iz Švice, Nemčije, Nizozemske in Združenega kraljestva.

Geberit izvede družbeni projekt z vajenci v rehabilitacijskem centru za otroke in mladino z zmanjšanimi sposobnosti v Indiji. V času projekta so prenovljeni sanitarni prostori in po novem dostopni za gibalno ovirane.


V mestu Pune v Indiji začne obratovati nova tovarna, ki izdeluje podometne splakovalnike Alpha za indijsko tržišče.

Najpomembnejši novi izdelki v letu 2013 so: Geberit AquaClean Sela, zvočno optimiran strešni vtočnik Pluvia ter na novo oblikovani aktivirni tipki Sogma50 in Sigma10.

Geberit AquaClean Sela prejme številne nagrade, med njimi “iF Product Design Award” in “Interior Innovation Award”. Priznana nagrada "Design Plus powered by ISH 2013" je podeljena dvema izdelkoma hkrati: tuš WC-ju AquaClean Sela in aktivirni tipki Sigma70. Ta nagrada se podeljuje za izredno in inovativno oblikovanje v povezav s tremi kriteriji: vpliv na podnebje, energetska učinkovitost in trajnostnost.

Mnogo izjemnih objektov je opremljenih z Geberitovimi izdelki. Med njimi so Hotel Chedi v Andermattu (Švica), novi kampus Ekonomske in poslovne univerze na Dunaju (Avstrija), center za obiskovalce Giant’s Causeway na Severnem Irskem(Velika Britanija), zeleni projekt Bosco Verticale v Milanu (Italija) in centrala kitajske televizijske postaje CCTV v Pekingu (Kitajska), ki jo je Svet za visoke zgradbe in mestno okolje (CTBUH) imenoval za "Najboljšo visoko zgradbo na svetu" leta 2013.

Geberitovi pripravniki to leto socialni projekt izvajajo v Romuniji. Geberitovi zaposleni dobijo možnost, da svoje usposabljanje zaključijo na Geberitovi lokaciji na drugi celini. Prva gostiteljica takšnih izmenjav je Kitajska.


Na Danskem, Norveškem in v Belgiji se prične prodaja tuš wc-jev Geberit AquaClean, lansirajo tudi oglasno kampanjo.

V Johannesburgu v Južni Afriki se odpre nova centrala. V Kobenhavnu (Danska) Geberit odpre nov prodajno-razstavni prostor za zasebne uporabnike in poslovne partnerje, v katerem so tudi manjši akustični laboratorij ter prostori za izobraževanja in sestanke. Na Irskem se odpre nov učni center.

V Rušah (SI) se na novem zemljišču prične gradnja nove tovarne, ki bo nadomestila dosedanjo.

Med novimi izdelki velja izpostaviti brezkontaktno aktivirno tipko Sigma80, sanitarni element za umivalnik Geberit Monolith in umivalniško armaturo z lastnim napajanjem. Na tržišče sta lansirana tudi dva izdelka za tržišča v razvoju – sanitarni element za WC Geberit Monolith nza kitajsko tržošče in podometni splakovalnik Alpha za indijsko tržišče.

Geberitovi izdelki so vgrajeni v številne prestižne objekte, vključno z stadionom Grand Stade de Lille in muzejem Le Louvre Lens v Franciji; različne stavbe, zgrajene za Olimpijske igre v Londonu, so prav tako opremljene z Geberitovimi izdelki.

Geberit v tovarni v Pfullendorfu (Nemčija) zažene ogrevalno postajo, ki kot energent uporablja reginalno proizvedeni bioplin, in s tem investira v trejnostni razvoj.

Socialni projekt je v letu 2012 izveden v Južni Afriki s pomočjo pripravnikov iz Nemčije, Avstrije in Švice.

Zaključi se ekspedicija Pangaea Mikea Horna. V štiriletnem potovanju, ki ga je podprl Geberit, je pustolovec objadral svet in mladino učil spoštljivega ravnanja z naravo.


Proizvodna hala Geberit AquaClean v Rapperswilu-Jona je uradno odprta 10. novembra. Straniščno školjko s prho smo do tega trenutka razvijali in proizvajali eksterno. Za interno proizvodnjo smo ustanovili podjetje Geberit Apparate AG.

Günter F. Kelm, predsednik upravnega odbora se upokoji. Na aprilski skupščini delničarjev je za njegovega naslednika izvoljen Albert M. Baehny. Karl Spachmann postane član upravnega odbora koncerna in prevzame sektor prodaje za Evropo.

Geberit AquaClean lansiran na trg Združenega kraljestva.

V izraelu odprta nova prodajna pisarna. Geberit odpre več informacijskih centrov, na primer v Španiji in Avstriji.

V več evropskih državah prvič izvedemo kampanji "Geberit On Tour" in "Geberit Challenge".

Geberit postane dobitnik več nagrad: med drugim švicarsko marketinško odlikovanje Swiss Marketing Prize 2011 in nemško odlikovanje za logistiko German Logistics Prize 2011.

Kopalnica v vedno večji meri postaja oaza dobrega počutja. S površinsko izravnano aktivirno tipko Sigma60 in enoto za odvajanje neprijetnega vonja DuoFresh Geberit trgu predstavi dva nova proizvoda, ki se odlično odzivata na najnovejše tržne zahteve. Geberit na trg lansira tudi skrajno tanek splakovalnik za Avstralsko tržišče, ki ustreza debelini tamkajšnjih sten tri inče.

Geberitu razširi svojo prisotnost v slavnih zgradbah: proizvodi Geberit so na primer v uporabi v galeriji Hepworth Wakefield Gallery v Združenem kraljestvu, v operni hiši v Guangzhou na Kitajskem kot tudi v stanovanjskem in poslovnem centru HafenCity v Hamburgu, v Nemčiji.


Geberit AquaClean osvoji nizozemsko in francoskko tržišče, na Dunaju in v Parizu se odprejo Geberit AquaClean saloni, v katerih so razstavljeni predstavitveni modeli, ki se lahko tudi preizkusijo.

Geberit odpre prodajno pisarno v Katarju.

27. maja slavnostna otvoritev novo zgrajene poslovne stavbe sedeža za azijsko/pacifiško regijo v Šanghaju. Geberit Kitajska izkoristi Svetovno razstavo v Šanghaju in od maja do septembra organizira pet poslovnih dogodkov za stranke.

26. marca se odpre in prične obratovati Geberitov evropski logistični center v Pfullendorfu (DE).

Poznane stavbe, kot je Prime tower, trenutno najvišja zgradba v Švici, se opremi z Geberitovimi proizvodi. Geberitovi proizvodi so v uporabi tudi na Svetovni razstavi v Šanghaju, med drugim v izvedbenem centru Shanghai Expo Performance Center, v kitajskem paviljonu in v švicarskem paviljonu.

Geberit je v okviru dogajanja WEF v Davosu odlikova kot najbolj trajnostno usmerjeno podjetje v Švici, v mednarodni razvrstitvi pa doseže 10. mesto.

Lansiramo proizvoda s poudarkom na dizajnu Geberit Monolith in Geberit element za prho s stenskim odtokom, ki takoj zbudita zanimanje arhitektov kkot tudi končnih uporabnikov.


Z dnevom veljave 1. januarja 2010 Geberit prevzame poslovalnici bivšega poslovnega partnerja v indijskem Bangaloreju in dodatni prodajni pisarni v Mumbaju in Delhiju.

V mestu Givisiez (CH) se odpre nova tovarna. Razširitev naše lokacije v mestu Lichtenstein (DE): izgradnja nove proizvodne hale zagotovi dve tretjini več prostora.

William J. Christensen se 1. januraja 2009 pridruži upravnemu odboru koncerna kot direktor sektorja koncerna Mednarodna prodaja.

V Južni Afriki se v okviru priprav na svetovno nogometno prvenstvo 2010 gradi pet novih stadionov. V vseh se uporabijo Geberitovi proizvodi.

"Princess-Elisabeth-Station" na Antarktiki se opremi s krmilji za pisoarje, straniščnimi elementi Mepla, Mapress, PE in Silent by Geberit Belgium.

Mapress, PE-HD in Geberit AquaClean se inštalirajo v glavni stadion za Olimpijske igre 2012 v Londonu (GB).

Pluvia bo uporabljena kot sistem odvodnjavanja strehe na kitajskem paviljonu, ki se gradi za svetovno razstavo Expo 2010 v Šanghaju (CN).

Stranišče z integrirano prho se znova lansira na nemško, švicarsko in avstrijsko tržišče pod imenom Geberit AquaClean. V oglaševalni kampanji namenjeni končnim uporabnikom, ki temelji na ideji o naravnosti in moči vode, Michael Comte Melanie Winiger in Barbaro Becker postavi v čudovito švicarsko gorsko kuliso. Osnovno sporočilo kampanje je ljubezen do vode "I love Water".

V Šanghaju se odpre prvi razstavno prodajni salon (flagship store).


Z datumom veljavnosti 1. januarja se Geberit Balena, prodajno podjetje, ki je zadolženo za stranišče s prho, pravno in organizacijsko vključi v prodajni oddelek Geberit Switzerland Sales. Rezultat tega je podvojitev števila zaposlenih pri Geberitu v Švici. Združitev ima namen omogočiti hitrejši razvoj na področju stranišč s prho.

V Kairu v Egiptu se odpre nova prodajna pisarna.

Geberit proizvodi se uporabijo za dva nova ogromna nakupovalna centra. Westfield London – White City v Londonu (GB) se opremi s cevmi HDPE in nerjavnim jeklom Mapress ter z inštalacijskimi sistemi Pluvia in Duofix. Cevi Mepla in Geberit PE, 165 Pluvia dodtoki in 250 Geberit Kombifix elementi se inštalirajo v največjem nakupovalnem centru v Italiji, Euroma 2 v Rimu.

Geberit se pridruži pobudi Združenih narodov za uveljavljanje socialne odgovornosti v podjetjih UN Global Compact.

Od konca leta 2008 dalje certificiranje lokacij na Kitajskem in ZDA v skladu s standardom ISO 14001, vsi proizvodni obrati Geberit po svetu imajo certificiran okoljski sistem upravljanja, ki se osredotoča na znižanje poseganja v okolje, povečanje izkoriščanja virov in znižanje stroškov in nevarnosti.


10. januarja podjetje Geberit kupi AMS, ki je do takrat ekskluzivni uvoznik Geberitovih proizvodov v Južni Afriki.

1. julija podjetje Geberit proda svoj posel PVC cevovodov v Veliki Britaniji, ki vključuje tudi celotno proizvodno in prodajno lokacijo Aylesford, prodajni tim, odgovoren za PVC posle in znamko “Terrain”.

V Saudovi Arabiji se v mestu Jeddah odpre novo prodajno podjetje.

Arhitektonsko zanimive zgradbe po vsem svetu se opremljajo z Geberitovimi proizvodi. Primeri za to so mošeja Grand Mosque v Abu Dhabiju (AE), petdesetnadstropno stanovanjsko poslopje Pinnacle@Duxton v Singapurju ali Nouvelov italijanski tehnološki park “Kilometro Rosso” ter nakupovalni center “Vulcano Buono”, ki ga je zgradil Renzo Piano.

8. maja razdelitev Geberitove delnice v razmerju 1:10.

Koncern Geberit po vsem svetu organizira delavnice “Living Geberit” z okoli 3.000 zaposlnimi. Ti dogodki nudijo zaposlenim priložnost, da se intenzivno poistovetijo z osnovnimi organizacijskimi vrednotami znamke Geberit in s svojo vlogo ambasadorja podjetja.

Geberit uvede kodeks poslovanja za zaposlene in dobavitelje.

Heinrich Gebert, bivši solastnik koncerna Geberit, umre 8, avgusta v starosti 90 let.


Kitajsko prodajno podjetje praznuje 10 obletnico delovanja kot pravno neodvisna koncernska družba. Leta 2003 je podjetje Geberit potrdilo svoj interes za kitajsko tržišče z ustanovitvijo regionalnih sedežev za regijo Daljni vzhod/Pacifik v Šanghaju.

Razširi se proizvodnja v Daishanu (CN). Proizvodno območje je razširjeno za 4.000 kvadratnih metrov, kar pomeni približno podvojitev.

Bernd Kuhlin se 1. decembra pridruži upravnemu odboru koncerna kot vodja prodaje. Aprila se Randolf Hanslin po 27 letih operativnega delovanja preseli iz upravnega odbora koncerna v nadzorni svet.

Posel za stranišča s prho Balena postaje vse bolj mednaroden. HyTronic serija senzorsko krmiljenih armatur za umivalnike je lansirana na tržišče ZDA.

Pomembne zgradbe se opremijo s proizvodi Geberit, med njimi tudi Aspire Tower, najvišji nebotičnik v Katarju v mestu Doha, operna hiša v Kopenhagnu in Generationenhaus West v Stuttgartu (DE).

Geberit France prejme nagrado za inovativnost Fnas d’Or za podometni splakovalnik Powerflush. Priznanje je podeljeno za izvrstno splakovalno zmogljivost znamke Powerflush in za zmanjšano porabo vode pri splakovanju s šestih na štiri litre.


Geberit Langenfeld (DE) slavnostno odpre prvi stolp pitne vode na svetu, v katerem se lahko interaktivno doživi higiena pitne vode in vseh njenih soodvisnosti.

Na sejmu ISH 2005, Geberit predstavi novo tehnologijo Powerflush. Splakuje brez elektrike s porabo enake količine vode vendar ob uporabi višjega tlaka kot splakovalni sistemi v tradicionalnih straniščih.

Deriplast (IT) se razdeli v dve podjetji. Privatni investitorji prevzamejo sektor podzemnih cevnih sistemov. Proizvodnja cevi PE in Silent-db20 kot tudi izdelava specialnih cevnih komponent ostane pri Geberitu.

Različne prestižne nove zgradbe kot npr. Agbar Tower v Barceloni (Španija) arhitekta Jeana Nouvela, Turning Torso v Malmöju (Švedska) arhitekta Santiaga Calatrava in nov nogometni stadion arhitektov Herzog & de Meuron v Minhnu se opremijo z Geberitovimi proizvodi.

Geberit Pfullendorf (DE) praznuje petdeseto obletnico obstoja. Nemško podjetje Geberit GmbH je bilo ustanovljeno 6. decembra 1955.


Geberit prevzame Mapress Holding GmbH v Langenfeldu, Nemčija, za 372,5 milijonov evrov. Skupina Mapress je pionir in eno od vodilnih evropskih dobaviteljev visoko kakovostnih kovinskih cevnih sistemov in sistemov za odvodnjavanje, narejenih iz nerjavnega jekla, ogljikovega jekla in bakra za široke vrste uporabe. Glavna področja uporabe predstavljata oskrba z vodo in ogrevanje za stanovanjske stavbe, stavbni odtoki, sistemi protipožarnih brizgalk, plinovodi, uporaba v industriji in mornarici.

Geberit je zdaj podjetje s prodajo pribl. 1,8 milijard švicarskih frankov in 5.300 zaposlenimi.

Günter F. Kelm najavi svoj odstop s položaja izvršnega direktorja ob koncu leta. Albert M. Baehny bo novi direktor koncerna Geberit od 1. januarja 2005.

V Mehiki je ustanovljeno prodajno podjetje.

Geberit prevzame 100% lastništvo podjetja Huter v Avstriji.


Dve hčerionski podjetji na Češkem in Madžarskem praznujeta 10. obletnico obstoja.

Geberit odpre uradno predstavništvo v Moskvi, Geberit International AG Moscow.


Geberit postane delničar avstrijskega podjetja Huter Vorfertigung GmbH.

Julija se Geberit razširi na tržišče v ZDA in kupi vse delnice podjetja Chicago Faucet s sedežem v mestu Des Plaines, Illinois. Novembra kupi tudi podjetje WC Technology Corporation v mestu Farmington Hills, Michigan. V Avstraliji se odpre novo prodajno podjetje.


V Joni se odpre nov informacijski center Geberit.


Geberit kupi British Caradon Terrain v Aylesfordu, GB, s čimer utrjuje svoj tržni položaj v Veliki Britaniji.

V 125. letu obstoja Geberit uspešno zakoraka na borzo. V istem času predstavi privlačen načrt sodelovanja zaposlenih.


Promet koncerna Geberit prvič preseže milijardo švicarskih frankov. Podjetje začne s pripravami za vstop na borzo.


Družinski delničarji prodajo podjetje britanski investicijski družbi Doughty Hanson & Co. Upravni odbor koncerna skupaj z drugimi izvršnimi direktorji kupi delež podjetja in na ta način ohrani operativno neodvisnost koncerna Geberit.

Uvedba usmeritev za proces razvoja inovacij “innovation process development” (IPD) določi enotne in zavezujoče postopke za vse dejavnosti podjetja Geberit na področju raziskav in razvoja. Istega leta je končana izgradnja tehnološkega in akustičnega laboratorija v Joni.

V Sloveniji Geberit kupi Prosan, podjetje, ki proizvaja podometne splakovalnike in notranje armature za keramične splakovalnike.


100% prevzem Deriplast S.p.A, izdelovalca plastičnih cevi v mestu Villadose, Italija (manjšinski delež 26% od leta 1989).


Geberit se razširi na Kitajsko in ustanovi dve mešani družbi z dvema proizvodnima lokacijama.


V nemškem mestu Lichtenstein je ustanovljeno podjetje Geberit Lichtenstein GmbH. Proizvaja Geberit inštalacijske sisteme (GIS) in ogrodja.


V začetku devetdesetih let se člani družine ustanoviteljev upokojijo s položajev operativnega vodstva. Leta 1991 je pod vodstvom novega izvršnega direktorja, Günterja F. Kelma, razvita in uvedena nova upravljalna struktura. Kot rezultat te nove strukture se dejavnosti prodaje, proizvodnje in storitev razdelijo v ločene sektorje. Vse raziskovalne in razvojne dejavnosti pa so centralizirane v enem podjetju v Joni.


Gradnja novega informacijskega centra v Pfullendorfu in novega obrata v Pottenbrunnu.

Razvita je prva obsežna okoljska strategija.


Gradnja novega informacijskega centra v Pfullendorfu in novega obrata v Pottenbrunnu


Sistemi za oskrbo s svežo vodo so dodani v mapo proizvodov.

Pridobitev deleža FAE Fluid Air Energy v Marlyju skupaj z ekskluzivnimi tržnimi pravicami.


Uvedba sistema Data Access Object (DAO), računalniško podprte proizvodnje (CAM), računalniško podprtega inženiringa (CAE) in programa CATIA, tj. programska oprema za računalniško podprto oblikovanje (CAD) in proizvodnjo (CAM).


Prevzem podjetja Sanbloc GmbH v Weilheimu, Nemčija. Podjetje proizvaja inštalacijske elemente.


Odprtje informacijskega centra za italijansko tržišče v mestu Manno v pokrajini Ticino.


Ustanovitev Geberit A/A v Lystrupu na Danskem.


Obratovati začne skladišče z visokimi regali v Joni.

Razširitev obrata v Pfullendorfu.


S predstavitvijo inštalacijskih sistemov in straniščnih školjk s prho se občutno razširi paleta proizvodov.


Z ustanovitvijo hčerinskega podjetja Geberit Manufacturing Inc. v Michigan Cityju v Indiani, ZDA, Geberit tvega korak na ameriški kontinent.

Reorganizacija Geberitove organizacijske strukture in ustanovitev Geberit Holding SA.


Prvi poskusi s straniščnimi školjkami s prho.


Ustanovitev Geberit B.V. v Amsterdamu.


Predstavitev tehnologije oblikovanja s pihanjem za racionalizirano proizvodnjo splakovalnikov.

Začetek proizvodnje v Geberitovem obratu v Pottenbrunnu, St. Pölten, 50 km zahodno od Dunaja.

Ustanovitev Geberit P.V.B.A. v Bruslju.


Nova tovarna v Pfullendorfu odpre svoja vrata.


Ustanovitev podjetja Geberit na Dunaju


Predstavitev prvega podometnega splakovalnika.


Geberit se razširi in preseli v novo poslopje v industrijskem parku v Joni pri Rapperswilu.


Ustanovitev Geberit Sàrl prodajnega podjetja v Parizu.


Kot logična posledica tržnega uspeha plastičnih splakovalnikov Geberit uvede proizvodnjo na področju tehnologije odvodnjavanja. Tudi na tem področju se pri proizvodnji protismradnih sifonov in drugih oblikovnih komponent uporablja pretežno plastika.


Ustanovitev hčerinskega podjetja Geberit GmbH v južno nemškem mestu Pfullendorf, s prodajnim sektorjem in tehničnimi svetovalci.


Geberit se registrira kot zaščitena blagovna znamka in od tega trenutka dalje se ime uporablja kot ime blagovne znamke in znak kakovosti za vse proizvode podjetja Geberit.

Tretja generacija družine ustanoviteljev, Heinrich (1917-2007) in Klaus (1926-98), oba sinova Alberta Emila in Regine Gebert-Droeser, prevzameta upravo pomoči potrebnega podjetja. Zahvaljujoč trudu teh dveh mladih podjetnikov, Geberit doživi preporod in se razvije v mednarodno korporacijo.


Proizveden je prvi plastični splakovalnik. V okviru uveljavljanja tega proizvoda podjetje doživi tržni razcvet.


Kažipot prihodnjega razvoja podjetja je začetek del na takrat še mladem področju obdelave umetne mase pri proizvodnji korozijsko obstojnih komponent splakovalnikov in cevi.

Med 1935 in 1952, se podjetje Gebert & Cie. bori z velikimi težavami. Poleg izbruha druge svetovne vojne lahko le ugibamo, kaj so bili drugi vzroki za te težave. V teh letih je bila dobava proizvodnega materiala možna le po predplačilu. V tem času (1953) je Albert Emil Gebert 73 let star mož, pa tudi Leo Gebert je že ispolnil 65 leto starosti. 36 letni Heinrich Gebert prosi svojega mlajšega brata Klausa (27), da se pridruži podjetju. Podjetniški duh teh dveh mladih mož je tako razvit, da s skupnimi močmi uspeta razrešiti vse težave.


Albert Emil Gebert v Prizu odpre prvo prodajno podružnico v tujini.


V ulici Falkenstrasse se dokupi dodatnih 851 m2 zemljišča za razširitev proizvodnje.


Zgrajena je nova stavba, v katero so premeščene vse proizvodne enote in delavnice. Proizvodnja je osredotočena na svinčeno obložene splakovalnike in notranje armature iz medenine in svinca lastne izdelave, patentirane tako v Švici kot tudi v tujini. Sifoni in zaporni ventili iz svinca za industrijo kislin se dodajo v paleto proizvodov.


Paleta proizvodov se razširi s protismradnimi sifoni in zapornimi ventili za kemično industrijo.


Sredi prve svetovne vojne se prične izgradnja novega proizvodnega obrata.


Mejnik v zgodovini podjetja Geberit predstavlja nakup zemljišča v ulici Falkenstrasse v Rapperswilu. Albert Emil Gebert kupi 1.493 m2 veliko zemljišče za 8,50 švicarskih frankov po kvadratnem metru.


Registracija prvega patenta za lesen splakovalnik "Phoenix". Podjetje te zanesljive splakovalnike kmalu dobavlja strankam po vsej Švici kot tudi v sosednjih državah.


Prvi v Švici proizvedeni splakovalniki zapustijo tovarno v Rapperswilu.

Po smrti očeta vodenje podjetja prevzameta sinova Albert Emil Gebert (1880-1969) in Leo Gebert (1888-1964).

Albert in Leo se poročita s sestrama Regino in Anno Droeser iz Basla. Albert Emil in Regina Gebert-Droeser ostaneta več desetletij edina družabnika in direktorja podjetja. Leo Gebert je izredno nadarjen za razvoj novih konstrukcij. Prav on je izumitelj mehanizma za splakovanje stranišč, ki temelji na ventilih. Kmalu se bratoma porodi ideja o izgradnji svoje lastne tovarne, v kateri bodo pod isto streho združeni vsi proizvodni obrati in delavnice, ki so v tem času raztreseni na različnih lokacijah po malem mestu Rapperswil.


Albert Emil Gebert proizvede prvi s svincem obložen lesen splakovalnih s svinčenimi armaturami in ga poimenuje "Phoenix". Ta proizvod predstavlja mejnik za prihodnjo rast.


Nakup posestva Phoenix na sončni strani Engelplatza. Na posestvo se preseli tudi delavnica in hkrati odpre prodajalna v pritličju. Leta 1900 je prodano staro posestvo.

Na prelomu stoletja so aparati in armature za sanitarne inštalacije se zelo primitivne. To Gebertova brata Alberta Emila in Lea navdihne z idejo, da odpreta lastno tovarno. Obrat vključuje tudi livarno, izdelavo kovinskega orodja, strugarstvo in specializirano delavnico za obdelavo površin.


Gebert se poroči s tri leta mlajšo Josefino Domeisen. Od Josefinine družine Gebert za 8.000 švicarskih frankov kupi posestvo na naslovu Herrenberg 25/obere Halsgasse 39. Srečen zakon je blagoslovljen s šestimi otroci. Vendar pa tri hčerke zgodaj umrejo zaradi davice, ena pa se utopi v tragični nesreči s čoolnom. Paru tako ostaneta le dva otroka, sinova Albert Eil in Leo Gebert.


Caspar Melchior Albert Gebert (1850-1909) iz St. Gallenkappela v Švici odpre svojo prvo inštalatersko obrt na trgu Engelplatz v starem delu mesta Rapperswil.