Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

"Razvijam pobude za organsko rast in jih uveljavljam na mednarodnih rastočih trgih."

Marc Zimmermann, vodja oddelka za razvoj poslovanja

Geberit International Sales AG, Rapperswil-Jona, Švica

Preden sem leta 2001 prišel v Geberit, sem več let delal kot klepar in inštalater , se ob delu izobraževal in postal inženir sanitarnih sistemov.

Nato sem se pridružil podjetju Geberit, kjer sem opravljal različne funcije v obratu v mestu Jona, na Kitajskem in v Južni Afriki. Tenutno opravljam delo vodje oddelka za razvoj poslovanja in sem odgovoren za OGI projekte (OGI = organic growth initiative) v Rusiji. Pri tem se predvsem srečujemo z vprašanjem, kako z ustreznimi proizvodi uspešno pozicionirati podjetje Geberit v ta rastoči trg in ga nato razširiti dalje. Skupaj z lokalnim generalnim direktorjem sem odgovoren za vključevanje v rusko tržišče in zato redno potujem v St. Petersburg in Moskvo. Poleg tega s strateškimi projekti podpiram našo pisarno v Južni Afriki.

Pri mojem delu je eden izmed najbolj privlačnih dejavnikov prav to, da moram posebno pozornost posvečati kulturnim razlikam, kar zahteva veliko več kot le dobro strokovno znanje in poznavanje tržišča. Za uspešno podporo lokalnim zaposlenim je pomembno razumeti različne kulture in mentalitete. Veliko je razlogov, zakaj rad delam pri Geberitu. Predvsem veliko mi pomeni prav mednarodni aspekt dela. V desetih letih, odkar sem zaposlen pri podjetju, sem imel priložnost sodelovati ali voditi projekte v 30 državah. V matični pisarni tesno sodelujem z vsemi internimi sektorji, od oddelka za marketing in vodenje projektov do oddelka za razvoj proizvodov in prodajo. Ravno zato je moje delo izjemno zanimivo in raznoliko.