Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

"Za uspešno kariero mi ni bilo treba menjavati podjetij."

Sieglinde Just, vodja kadrovskega oddelka

Geberit Vertriebs GmbH, Pfullendorf, Germany

Po končanem srednjem tehničnem izobraževanju leta 1981 sem začela vajeniško usposabljanje pri Geberitu kot komercialistka za industrijo. Pri podjetju sem ostala vse do danes. Po zaključenem uku sem dobila priložnost začeti z delom v svojem "sanjskem oddelku" za obračunavanje dohodkov in že po nekaj letih sem leta 1993 napredovala v vodjo sektorja – kot prva ženska, ki ji je bil v našem podjetju zaupan ta položaj. Ob delu sem zaključila tudi študij poslovne administracije.

Sredi devetdesetih let sem kot vodja sektorja za kadrovanje prevzela odgovornost za celotno kadrovsko področje za prodajno podjetje v Nemčiji. Ta korak je zame pomenil veliko priložnost. Z novim področjem sem se v pravem pomenu besede seznanila "ob delu", pri čemer sem imela veliko podporo v obliki pobud za usposabljanje. V okviru procesa centralizacije na lokaciji v Pfullendorfu sem prevzela vodenje kadrovskega sektorja za prodajno podjetje, kasneje pa direktno vodenje zaposlenih v oddelku za kadrovske vire. Leta 2008 se je nalogam priključila odgovornost za kadrovske zadeve na vzhodno evropskem trgu, kar je pomenilo, da moram prevzeti mednarodno odgovornost. Tako se mi je odprla povsem nova perspektiva za nadaljnjo pot pri Geberitu.

Pri svojih zadolžitvah mi je predvsem všeč to, da delam v podjetju, ki se resnično ukvarja in uporablja zelo različna orodja za ravnanje s kadrovskimi zadevami. In da smo na področju kadrovskih virov odprti za številne izzive v prihodnosti.