Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

"Razvil sem se lahko le, ker sem bil vedno deležen podpore svojega tima."

Jürgen Dewald, vodja prodaje tehnike

Geberit Sales GmbH, Pfullendorf, Nemčija

Svojega poklica plinskega in vodnega inštalaterja sem se naučil tako rekoč čisto od spodaj. Po različnih vmesnih postajah in teöajih dodatnega usposabljanja sem se leta 2002 pridružil podjetju Geberit kot objektni vodja. Podjetje sem že zelo dobro poznal in bil navdušen nad visoko kakovostjo proizvodov, profesionalno tržno podporo, duhom podjetja in čudovitimi prospekti. Le dve leti kasneje sem napredoval v vodjo regionalne prodaje objektov in leta 2007 v vodjo regionalne prodaje tehnike.

Nato sem leta 2009 prevzel svojo sedanjo funkcijo kot vodja prodaje tehnologije, kjer nosim odgovornost za okoli 140 zaposlenih. Moje delo zahteva visoko stopnjo osebne odgovornosti. Skupaj z devetimi regionalnimi vodji prodaje skrbimo za zadovoljitev stalnega povpraševanja po proizvodih Geberit, pri čemer se poslužujemo strategije potega "pull strategy". Moja glavna odgovornost je motivirati tim k uresničevanju ciljev in odzivanju na tržne danosti. Motor našega uspeha je tesno sodelovanje različnih področij.

Nadrejeni so me podpirali in spodbujali na vsakem koraku moje profesionalne poti. V tem procesu so bili posamezni koraki vedno dobro strukturirani, tako da sem imel vedno dovolj časa, da se privadim na prevzem novih odgovornosti. Zame osebno je bilo najpomembneje, da sem imel vedno podporo svojega tima in sem se zato lahko dalje razvijal.