Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Kadrovski viri

Sektor za kadrovske vire je odgovoren za iskanje novih kadrov, tako delavcev kot tudi menedžerjev, po vsem svetu. Naša naloga je pridobiti prave zaposlene in jih spodbuditi k dolgoročni zvestobi podjetju. Z doslednim spodbujanjem Geberitove kulture vodenja skrbimo za to, da se naše podjetje nenehno razvija z ozirom na prihodnost.

Sebe pojmujemo kot sparing partnerja sodelavcev na poslovodnem nivoju in aktivno delujemo na vseh področjih, ki zadevajo zaposlene. Veliko pomembnost pripisujemo aktivni podpori pri izvajanju procesov sprememb in pri vzpostavljanju stabilnih, standardiziranih postopkov. Področje odgovornosti za kadrovske vire vključuje iskanje in zaposlovanje, usposabljanje ter razvoj osebja. V enaki meri smo predani tako pravičnemu vrednotenju dela posameznikov in timov zaposlenih kot tudi ustreznemu nadomestilu in ugodnostim ter spodbujanju organizacijske kulture. S 60 zaposlenimi po vsem svetu je naš oddelek zastopan v vseh večjih enotah podjetja. Kot del poslovodne skupine smo vključeni v vse bistvene strukturne in osebne odločitve.

Raznolikost dela, ki ga opravljamo, in njegov mednarodni vidik pomenita, da moramo iskati in zaposlovati osebje s širokim profesionalnim in kulturnim ozadjem. Lahko posedujejo kvalifikacije na področju vodenja poslovanja ali pa izkušnje pri delovanju linije. Poleg osnovnih znanj s področja poslovanja pri svojih sodelavcih cenimo navdušenje za naše delo, občutek za sočloveka, neusahljivo radovednost, komunikativnost ter sposobnost in pogum zastavljanja pravih vprašanj, tudi ko se ta ne zdijo na mestu. Po eni strani znajo naši uspešni sodelavci razmišljati sistematično, procesno in konceptno usmerjeno, hkrati pa v enaki meri cenijo praktične delovne metode.