Z urejenostjo do več prostora

Slika, ki prikazuje »Več strukture v kopalnici«

Kaj, za vraga, naj naredimo z vsemi temi krtačami, tubami in pršili? Tega se nismo vprašali prvič in tokrat smo dobili odgovore od dveh vplivnic. Eno možnost predstavljajo izdelki kopalniške opreme, ki lahko prevzamejo funkcijo omarice – kot prostostoječi ali nameščeni na steno – in tako ustvarijo prostor za shranjevanje v kopalnici.

A magična rešitev pri ustvarjanju prostora za shranjevanje v kopalnici ni več opreme, temveč več strukture. Zadeva ni zelo zapletena: z odpravljanjem kaosa iz kopalniške opreme in izkoriščanjem možnosti, ki omogočajo organiziranje, lahko bolje izkoristite prostor za shranjevanje, ki ga že imate na voljo.

Organizirajte se s pomočjo predalov

Umivalniške omarice so zelo primerne za ta namen, saj takoj rešijo dve težavi: skrijejo cev za sifon in dobavo vode in hkrati ustvarijo prostor za shranjevanje pod umivalnikom. V najboljšem primeru imajo tudi predale, v katerih lahko praktično shranite različne pripomočke in dodatke.

Kakovost se izplača

Predali so na voljo v različnih modelih in se ponašajo z različno kakovostjo. Namestiti bi jih bilo treba na kakovostno izdelana vodila. Ta zagotavljajo, da je mogoče predale odpirati in zapirati enakomerno in zanesljivo, ne da bi pri tem razmetali njihovo vsebino. Nekateri predali imajo vodila, ki se v celoti izvlečejo, s pomočjo katerih je mogoče tudi predale do konca izvleči.

Tekoče in brez hrupa

Mehanizem za samozapiranje in mehko zapiranje sta dve dodatni funkciji, ki ju najdemo pri sodobni kopalniški opremi. V primeru samozapiranja se predal sam zapre že z nežnim potiskom. Mehanizem mehkega zapiranja odpravi dve nevšečnosti za uporabnike: predal ne povzroča hrupa med zapiranjem in sta odpiranje in zapiranje upočasnjena, zaradi česar vsebina predala ostane na svojem mestu.

P. S.: Če bi radi svoje stvari ohranili še bolj urejene, si lahko pomagate s škatlami za razvrščanje in organiziranje. Kupite jih lahko kot dodatek k svojemu kopalniškemu pohištvu ali v ustrezni trgovini.

Izdelki za kopalnico

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici