Tehnologija ustvari prostor

Pri zasnovi kopalnice, ki prihrani prostor, so uporabljeni samo osnovni elementi

Številni ljudje ne želijo »živeti na veliko«. Ljudje svojo porabo vse bolj omejujejo in povečujejo količino potovanj. Ideje za urejanje doma z modnimi besedami, kot so mikro bivanje in majhni domovi, trenutno dvigujejo prah, saj obljubljajo manjši ekološki odtis kot konvencionalni domovi. In čeprav »manj je več« pomeni, da boste morda imeli manjši prostor, to nikakor ne pomeni, da bo manjša tudi kakovost vašega življenja.

Uporaba samo osnovnih elementov se je prenesla tudi v arhitekturo, posebej kar zadeva oblikovanje kopalnic. V tem primeru »manj je več« pomeni, da lahko celo majhne kopalnice zahvaljujoč rešitvam za prihranek prostora zagotovijo vrhunsko udobje in ustvarijo sproščeno vzdušje. Ključ do vsega tega se skriva v predstenski tehnologiji – vse več in več tehničnih komponent se namešča za steno, da niso več vidne. Elementi, ki jih vidite, pa spadajo razred višje zaradi svoje vrhunske elegance in enostavnosti uporabe – in znova smo pri načelu »manj je več«.

Mimogrede: če vas zanima, kaj mikro bivanje dejansko pomeni, vam bomo na to kar težko odgovorili. V srednji Evropi bivanje »v majhnem obsegu« pomeni, da gospodinjstvo za eno osebo meri do največ 30 m2, medtem ko bi ob omembi tega dejstva na Japonskem, kjer najdete majhne spalne module s površino manj kot 6 m2, dobili od sogovorca zgolj kisel nasmeh.

Izdelki za kopalnico

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici