Odprte prhe – pridih raja

Breznivojske prhe pridobivajo vse več privržencev zaradi svojega elegantnega videza in prostornosti, ki jo omogočajo. Da bi ostale praktične in priročne, pa morate pri načrtovanju upoštevati naslednje.

Kot že ime nakazuje, vam pri vstopanju v breznivojsko prho ni treba prestopiti praga ali odpreti vrat. To pomeni, da lahko še na pol v spanju brezskrbno vstopite vanjo, ne da bi vas skrbelo, ali se boste ob kaj spotaknili, in si nato privoščite razvajanje z nežnim curkom vode, ki bo pritekla iz šob in vas počasi prebudila. Najboljše je, če je lahko dostopna točka do območja prhe vsaj 60 cm široka, samo območje prhe pa naj bi merilo vsaj 90 cm x 90 cm; večje je, boljše je.

Breznivojska vrtna prha

Ne pozabite na ločilno steno

Neverjetno je, kako daleč iz območja prhe lahko voda poškropi, zato je izjemno pomembno, da ne pozabite na namestitev ločilne stene. Brez nje se bo namreč prijetno prhanje končalo s precej nezanimivim postopkom čakanja na to, da se tla v kopalnici posušijo. Če torej nameščate breznivojsko prho brez vrat, vam priporočamo, da izberete tako veliko ločilno ploščo, kot vam prostor dopušča. Širša kot bo ta prozorna ločilna stena, večje območje bo zaščitila pred škropljenjem vode.

Varna izbira

Lastnosti tal in izbira mesta odtoka sta glavni točki, ki ju morate upoštevati pri načrtovanju breznivojskega pršnega prostora. Če vam je kdaj spodrsnilo pod prho, dobro veste, kako pomembno je, da površina tal zagotavlja varen oprijem, tudi ko ste namiljeni in mokri. Nihče ne stoji rad na pršnem odtoku, zato vam priporočamo, da ga namestite kar najbližje steni ali neposredno za njo.

Še posebej v družinskih kopalnicah se lahko šamponi in drugi izdelki za prhanje nakopičijo in zasedejo ves pršni prostor. Stenska niša za shranjevanje različnih stekleničk in tub je praktična rešitev za to težavo, saj vse ohrani na svojem mestu, tudi med čiščenjem kopalnice.

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici